برانکو ایوانکوویچ
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
 
 
برانکو ایوانکوویچ
Branko Ivanković 2008.jpg
 
شناسنامه
نام کامل برانکو ایوانکوویچ
زادروز ۲۸ فوریهٔ ۱۹۵۴ ‏(۶۱ سال)
زادگاه چاکوتس، Flag of SFR Yugoslavia.svg یوگوسلاوی
نام مستعار پروفسور
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی پرسپولیس ایران
پُست هافبک
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۹۹۰–۱۹۷۹ وارتکس ۲۶۳ (۳۱)
دوران مربیگری
۱۹۹۵–۱۹۹۱
۱۹۹۶–۱۹۹۵
۱۹۹۸–۱۹۹۶
۱۹۹۹–۱۹۹۸
۲۰۰۰–۱۹۹۹
۲۰۰۱
۲۰۰۲
۲۰۰۶–۲۰۰۳
۲۰۰۸–۲۰۰۶
۲۰۱۱–۲۰۰۹
۲۰۱۲–۲۰۱۱
۲۰۱۳–۲۰۱۲
۲۰۱۴–۲۰۱۳
۲۰۱۵
کرواسیوارتکس
کرواسیسگستا
کرواسیریه کا
Flag of Croatia.svg کرواسی(دستیار)
آلمان هانوفر ۹۶
Flag of Iran.svg ایران (دستیار)
ایران امید ایران
Flag of Iran.svg ایران
کرواسی دینامو زاگرب
چین شاندونگ لیونگ
عربستان سعودی الاتفاق
امارات متحده عربی الوحده امارات
کرواسی دینامو زاگرب
ایرانپرسپولیس

برانکو ایوانکوویچ (به کرواتی: Branko Ivanković) (۲۸ فوریه ۱۹۵۴، کرواسی) بازیکن سابق و مربی فوتبال کروات است. برانکو سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ بود. او همچنین تیم فوتبال امید ایران را در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ قهرمان کرد. او هم اکنون با قراردادی ۱۴ ماهه هدایت پرسپولیس تهران را به عنوان سرمربی برعهده گرفته است.[۱]

 

 

امار مربیگری

[۲] این مربی کروات که در جام‌جهانی 2006 هم مرد شماره یک نیمکت تیم‌ملی ایران بود طی سال‌های 91 تا 2014 میلادی در 8 باشگاه فعالیت و عملکرد قابل دفاعی داشته است و بررسی آماری عملکرد وی در تیم‌های باشگاهی نشان می‌دهد که گزینه مدنظر قرمزها هر زمان شرایط نسبتا مناسبی را پیش روی خود داشته نتایج خوبی به ثبت رسانده است.

    • زاگرب با فراز و نشیب‌هایش

برانکو 4 فصل روی نیمکت هدایت تیم پرطرفدار دیناموزاگرب نشست و بد هم نتیجه نگرفت اما درگیری‌هایش با مدیرعامل باشگاه سبب شد تا کمتر آب خوش از گلویش پایین برود. برانکو بعد از اتمام جام‌جهانی 2006 و ترک ایران راهی کرواسی شد تا مرد شماره یک دیناموزاگرب با هواداران پرشورش لقب بگیرد. 1- نتیجه نهایی کار در زاگرب عالی بود. این تیم تحت هدایت برانکو فقط یک مرتبه رنگ شکست را دید تا با 92 امتیاز و تفاضل گل کم‌نظیر (62+) قهرمان مطلق فصل 07-2006 کرواسی شود. 2- ایوانکوویچ آن سال یک نتیجه خوب دیگر هم به ثبت رساند و آن قهرمانی در جام‌حذفی کرواسی بود. شاگردان پروفسور در مرحله یک‌شانزدهم نهایی رقابت‌ها ویروتیکا را 3بریک شکست دادند. این بازی در وقت معمول مسابقه در خانه حریف یک - یک به پایان رسیده بود. بعد نوبت به سیبنکی رسید که در یک هشتم 3 بر 2 قافیه را به دینامو ببازد. ارتش برانکو در یک چهارم هم اسلاوان کوپریوانیکا را طی دو دیدار یک بر صفر و 3 بر یک برد تا به نیمه نهایی برسد.

دینامو در این مرحله تیم همشهری‌اش زاگرب را 3 بر یک از پیش رو برداشت و این یعنی رسیدن به فینال. دینامو در بازی رفت فینال کار را یکسره کرد؛ پیروزی 3 بر صفر مقابل هایدوک اشپیلت در 18 اردیبهشت سال 87 سبب شد تا عملاً دومین قهرمانی فصل نصیب برانکو و تیمش شود. یک هفته بعد یعنی 25 اردیبهشت هم بازی برگشت دو تیم بدون گل خاتمه پیدا کرد تا 6 سال و 9 ماه و 5 روز قبل ایوانکوویچ عامل اصلی برپایی جشن قهرمانی در جام حذفی فوتبال کرواسی - برای دینامو- لقب بگیرد. 3- برانکو فصل بعد (09-2008) دیناموزاگرب را آن‌طور که می‌خواست بست. نتایج خوبی هم به ثبت رسید. تیم طی 19 هفته به 16 پیروزی دست پیدا کرد و صدرنشین مطلق بازی‌ها لقب گرفت. با این حال درگیری لفظی مدیرعامل تیم با او در بازی نمایشی فوتسال میان ستاره‌های هایدوک اشپیلت و دینامو سبب شد تا پروفسور در میانه راه و نزدیکی رسیدن به قهرمانی لیگ تیم را ترک کند. جالب اینکه در نهایت دینامو مقتدرانه با 82 امتیاز قهرمان لیگ برتر کرواسی شد. 4- فصل که تمام شد کدورت‌های میان برانکو و مسوولان باشگاه هم فراموش شد به این ترتیب ایوانکوویچ برای سومین فصل متوالی روی نیمکت دینامو نشست. هرچند که این بار هم به‌رغم اینکه 16 هفته با زاگرب عملکرد خوبی داشت با باشگاه به مشکل بر خورد و رفت. برانکو با دینامو در لیگ 09-2008 طی 16 بازی به 10 پیروزی و 3 تساوی رسید تا مدعی قهرمانی مسابقات لقب بگیرد با این حال ترجیح داد باشگاه را ترک کند و راهی آسیا شود. 5- سرمربی اسبق تیم‌ملی ایران سال قبل برای چهارمین بار به زاگرب بازگشت و در لیگ 14-2013 ایوانکوویچ فقط 5 بازی در لیگ برتر کرواسی روی نیمکت دیناموزاگرب نشست. در 5 دیدار ابتدایی لیگ دینامو با برانکو به 2 پیروزی، 2 باخت و یک تساوی دست پیدا کرد. ایوانکوویچ در جام حذفی هم موفق شد به یک پیروزی 6 بر صفر دست پیدا کند. با این حال دو شکست 3 بر صفر و 2 بر یک مقابل نمایندگان بلغارستان و اوکراین در لیگ قهرمانان اروپا پرونده پروفسور را خیلی زود بست.

    • شاندونگ؛ از قهرمانی تا اخراج

1- برانکو سال 2010 دوباره به فوتبال آسیا برگشت و این‌بار با توجه به نتایج قابل قبولی که در زاگرب گرفته بود پیشنهاد عالی چینی‌ها را برای پشت سر گذاشتن تجربه‌ای جدید قبول کرد. پروفسور سرمربی شاندونگ شد تا طی 30 هفته به 18 پیروزی و 9 تساوی دست پیدا کند. سرمربی اسبق تیم‌ملی ایران با کسب 63 امتیاز در حالی با شاندونگ قهرمان چین شد که تیم دوم جدول تیانجین تدا 50 امتیاز به دست آورد. 2- ایوانکوویچ فصل 2011-2010 را هم با شاندونگ استارت زد. با این حال شکست برابر چونبوک موتورز کره جنوبی و از دست رفتن شانس صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا سبب شد تا خیلی زود متولیان شاندونگ برآشفته شوند. شاندونگ نتیجه دیدار اولش را به چونبوک در کره یک بر صفر واگذار کرد. با این حال پیروزی 2 بر صفر مقابل سرزو اوزاکای ژاپن و تساوی یک - یک با آرمای اندونزی در دور رفت شرایط را بهتر کرد. شاندونگ در دور برگشت آرمان اندونزی را با 5 گل شکست داد اما دو مرتبه به چونبوک باخت و این بار 2 بر یک در خانه. ثبت همین نتیجه هم سبب شد تا مسوولان باشگاه رای به اخراج زودهنگام برانکو دهند. تیم برانکو در 5 هفته اول لیگ هم چانگ چون و گوئیژو را برد اما به شانگهای شین‌هوا و تیانجین باخت.

    • دو روی سکه الاتفاق

1- مقصد بعدی برانکو لیگ برتر عربستان و تیم الاتفاق بود. تیمی که در لیگ 11-2010 با کسب عنوان سوم لیگ این کشور مجوز حضور در پلی‌آف لیگ قهرمانان را به دست آورده بود. پروفسور در لیگ قهرمانان بازی پلی‌آف را به استقلال باخت و تیمش حذف شد. البته داستان نیامدن برانکو به همراه تیم عربستانی به ایران به خاطر مشکل مالیاتی را فوتبال دوستان به خوبی به یاد دارند.

در لیگ عربستان هم جوانگرایی ابتدای فصل کار دستش داد؛ ثبت 13 پیروزی و 8 تساوی طی 26 هفته سبب شد تا الاتفاق روی پله چهارم لیگ قرار بگیرد و این نتیجه‌ای نبود که متولیان این باشگاه را راضی به نگه داشتن پروفسور کند. 2- الاتفاق برخلاف لیگ با برانکو در جام حذفی عملکرد قابل قبول داشت. این تیم در یک هشتم النصر را 2 بر صفر شکست داد. بعد در یک چهارم با 3 گل از سد فجران گذشت.

در نیمه نهایی هم این تگ لیابو بود که با گل دقیقه 96 خود از روی نقطه پنالتی سند پیروزی 2 بر یک تیم برانکو برابر الاهلی را امضا کرد. ایوانکوویچ تا کسب یک افتخار بزرگ فاصله‌ای نداشت. با این حال جمعه 21 بهمن سال 90 برایش خوش یمن نبود. الاتفاق در فینال جام حذفی 2 بر یک مغلوب الهلال شد تا برانکو 3 سال و 9 روز قبل با بدشانسی جام حذفی فوتبال عربستان را از دست بدهد.

    • تجربه ناموفق الوحده

پس از الاتفاق، نوبت به حضور در فوتبال امارات و نشستن روی نیمکت الوحده رسید. شاید برانکو فکر می‌کرد در محیطی مناسب با امکانات کافی به نتایج دلخواهش دست پیدا می‌کند اما علناً دخالت‌های سران باشگاه و درخواست‌های‌شان برای اضافه کردن چند بازیکن تمرکز پروفسور را برهم زد. در نهایت هم این الوحده بود که با حضور روی پله هفتم لیگ امارات چوب خواسته‌های خارج از عرف مدیرانش را خورد و برانکو هم از این تیم به کشورش بازگشت.حالا و در حالی‌که صفحه اینترنتی ویکی‌پدیای برانکو ایوانکوویچ تیم سال 2015 این مربی را پرسپولیس معرفی کرده باید دید که این اتفاق رخ خواهد داد یا نه هر چند که پرسپولیسی‌ها برای استفاده از این مربی کروات پیش از هر چیز باید مسائل مربوط به مالیات برانکو را مشخص کرده و حل نمایند. [۳]

امار مربیگری در تیم ملی ایران

برانکو بعد از چند تجربه موفق مربیگری در باشگاه‌های کرواسی، در سال ۱۹۹۸ به عنوان دستیار «میراسلاوبلاژویچ » انتخاب شده و در جام جهانی فرانسه با تیم ملی کرواسی شگفتی خلق کرده و این تیم در نخستین حضور خود در جام جهانی به عنوان سومی جهان دست یافت. اولین تقابل «برانکو» با فوتبال ایران یک ماه پیش از آغاز جام جهانی ۱۹۹۸ و بازی دوستانه تیم ملی ایران با کرواسی بود که این بازی با دو گل به سود کرواسی به اتمام رسید. بعد از این بازی «بلاژویچ» ادعا کرده بود که اگر تیم یوگسلاوی در جام جهانی موفق شود تیم ملی ایران را شکست دهد، یک توپ فوتبال را قورت خواهد داد. با پایان جام جهانی «برانکو» ترجیح داد به عنوان سرمربی به کارش ادامه دهد و هدایت تیم «هانوفر» آلمان را بر عهده گرفت. بعد از توافق ایران با «بلاژویچ» برای هدایت تیم ملی ایران، بار دیگر برانکو به عنوان دستیار در کنار بلاژویچ قرار گرفت؛ تیم ملی ایران با «بلاژویچ» نتوانست به جام جهانی ۲۰۰۲ راه یابد و در مرحله پلی‌آف در مقابل سد ایرلند متوقف شد. با وجود این ناکامی فدراسیون وقت خواستار ادامه همکاری با کادر مربیان کرواسی بود، اما «بلاژویچ» پرمدعا از هدایت تیم ایران کنار کشید و فدراسیون فوتبال با برانکو وارد گفت‌وگو شد. بسیاری موفقیت‌های «بلاژویچ» در تیم ملی کرواسی را منتسب به «برانکو» دانسته و معتقد بودند که وی با علم روز فوتبال آشنا بوده و تمرین دهنده خوبی است. «برانکو» ابتدا تیم امید ایران را در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ قهرمان کرده و در ادامه موفق شد تیم ملی ایران را به جام جهانی برساند، ایران هر چقدر در سال ۱۹۹۸ صعود سخت و فرسایشی به جام جهانی داشت اما با «برانکو» این صعود به آسانی میسر شد. انتظارات از وی و تیم ملی ایران به حدی افزایش یافته بود که همه در جام جهانی توقع پیروزی بر مکزیک و آنگولا و تساوی برابر پرتغال را داشته تا تیم ایران به مرحله حذفی صعود کند، اما برخلاف انتظار ایران برابر مکزیک و پرتغال شکست خورده و یک تساوی برابر آنگولا دست یافت. با این وجود در نتایج تیم ملی کمتر «برانکو» مورد هجمه قرار گرفت، اما بیشترین حمله به وی به دلیل استفاده از علی دایی بود که دیگر با ۳۷ سال سن کارآیی برای تیم ملی نداشت. وی بعد از شکست برابر مکزیک در برابر فشار عمومی کوتاه آمد و در بازی برابر پرتغال علی دایی را روی نیمکت نشاند، اما وقتی ایران بازی دوم را هم باخت و بازی با آنگولا جنبه تشریفاتی پیدا کرد، مربی کروات تیم ملی ایران باز هم دایی را در ترکیب قرار داد، البته به نظر می‌رسد در این مورد وی به تنهایی تصمیم گیرنده نبوده و دایی از حمایت دادکان نیز بهره‌مند بود. با حذف ایران در جام جهانی علی آبادی مسئول وقت تربیت بدنی کشور دادکان را برکنار کرده و «برانکو ایوانکویچ» نیز که حامی اصلی خود را از دست داده بود ترجیح داد که قید ۸ ماه باقیمانده قرارداد خود با تیم ملی ایران را زده و به این کشور بازنگردد. البته علت اصلی عدم بازگشت وی به ایران به دلیل بدهی مالیاتی این مربی اهل کرواسی بود. «برانکو» بعد از تیم ملی ایران هدایت تیم‌های “دیناموزاگرب”(دوبار)، «شاندونگ لیونگ» چین، «الاتفاق» عربستان و «الوحده» امارات را بر عهده داشته است. در جام جهانی و پس از شکست ۳ بر ۱ برابر مکزیک، ۲ بر ۰ در برابر پرتغال و تساوی ۱ بر ۱ با آنگولا برانکو ایوانکوویچ که تنها حامی خود در فدراسیون یعنی محمد دادکان را عزل شده می دید، عطای کار را به لوایش بخشید و هیچ گاه به ایران بازنگشت. جام ملت های آسیا (۲۰۰۴) ایران پس از هم گروهی با ژاپن، عمان و تایلند در جام ملت های آسیا با ۷ امتیاز و به عنوان تیم نخست به مرحله بعدی رفت. در این مرحله ایران ۳ بر ۰ تایلند را برد؛ سپس با عمان ۲ بر ۲ مساوی کرد و با ژاپن به تساوی بدون گل رسید تا با ۵ امتیاز راهی دور بعدی شود. در این مرحله در یک بازی تاریخی و با هتریک علی کریمی و یک گل به خودی ۴ بر ۳ از سد کره جنوبی رقیب سنتی خود گذشت تا در دیدار نیمه نهایی به مصاف چین میزبان برود. ایران در پایان ۹۰ دقیقه با چین به تساوی ۱ بر ۱ رسید و در ضربات پنالتی شانس صعود به فینال را به تلخ ترین شکل ممکن از دست داد. در آن بازی ایران با اخراج بداوی در دقیقه ۴۶ بازی، تا پایان ۱۲۰ دقیقه ۱۰ نفره بازی کرد. تیم ایران در آن دوره یکی از قدرتمند ترین تیم های تورنمنت بود. در دیدار رده بندی ایران ۴ بر ۲ بحرین را مغلوب کرد و سوم شد.

امار و ارقام

[۴]

آمار و ارقام برانکو با تیم دینامو زاگرب (۲۰۰۸ – ۲۰۰۶): برانکو پس از بازگشت به کشورش سرمربی کراوسی شد و در دو فصل نیمی که در این تیم حضور داشت ۲ قهرمانی لیگ و ۲ قهرمانی جام حذفی به دست آورد. در سال سوم و در میانه راه از این تیم جدا شد و به شاندونگ چین پیوست. جالب اینجاست که شاگردان برانکو پس از جدا شدن وی نیز قهرمان شدند تا برانکو به نوعی به همراه این تیم در قهرمانی لیگ و حذفی هتریک کرده باشد. آمار فوق العاده در لیگ کرواسی: دیناموزاگرب در فصل آغازین حضور برانکو با ۳۰ برد، ۲ تساوی و تنها یک شکست را تجربه کرد و با ۸۴ گل زده و تنها ۲۲ گل خورده، با ۹۲ امتیاز بالاتر از هایدوک ۷۲ امتیازی به مقام قهرمانی رسید. در تیم آن سال برانکو سرشناسانی همچون ماریو مانژوکیچ، ادواردو داسیلوا و لوکا مودریچ نیز حضور داشتند.ادواردو در این فصل با ۳۴ گل زده آماری فوق العاده به جای گذاشت. تیم برانکو در فصل ۰۸-۲۰۰۷ نیز به افتخار آفرینی ادامه داد. اگرچه نتوانست مثل فصل قبل عمل کند. اما عملکرد خارق العاده ۲۶ برد، ۴ تساوی و ۳ شکست، ۹۱ گل زده و تنها ۳۴ گل خورده نیز آمار قابل قبولی برای این تیم به حساب می آمد. در این فصل مودریچ و مانژوکیچ روی هم رفته ۳۷ گل به ثمر رساندند. برانکو در این فصل درانتخابی لیگ قهرمانان اروپا نیز حضور یافت اما با تنها ۴ امتیاز و پایین تر از بازل و هامبورگ از دور رقابت ها کنار رفت. آمار و ارقام برانکو با تیم های شاندونگ (۲۰۱۱ – ۲۰۱۰)، الاتفاق (۲۰۱۲ – ۲۰۱۱) و الوحده (۲۰۱۳ – ۲۰۱۲): ایوانکوویچ که در پایان فصل ۲۰۰۹ جانشین تومباکوویچ شده بود، تنها یک فصل در شاندونگ ماند و در ۲۵ بازی، ۲۰ برد، ۱۰ تساوی و ۵ شکست را متحمل شد. وی همچنین این تیم را در رقابت های لیگ برتر چین به مقام قهرمانی رساند. تیم برانکو با ۱۸ پیروزی، ۹ تساوی و سه شکست، ۵۹ گل زده و ۳۴ گل خورده قهرمان شد تا وی در دومین تجربه باشگاهی خود نیز افتخار آفرینی کرده باشد. سپس برانکو به الاتفاق رفت در آنجا نیز عملکرد نسبتا قابل قبولی داشت. وی در تیم نه چندان مطرح الاتفاق توانست با ۱۳ برد، ۸ تساوی و ۳ شکست جواز حضور در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان آسیا را نیز کسب کند. اما دوران حضور وی در لیگ عربستان در پایان همین فصل به اتمام رسید و برانکو راهی الامارات شد. بدترین نتیجه دوران مربیگری وی در خاورمیانه نیز به همین یک فصل حضور برانکو در الوحده بر می گردد. او با تیم الوحده در فصل که ۱۱ شکست را متحمل شد، یه مقامی بهتر از هفتمی دست پیدا نکرد و سرانجام نیز از سمت خود برکنار شد و یک بار دیگر به کرواسی بازگشت. بازگشتی که برای وی شگون نداشت. برانکو که به همراه دینامو زاگرب از ۱۳ بازی ۲۷ امتیاز کسب کرده بود و در رده دوم قرار داشت، پس از شکست در مقابل آستریا وین اتریش، برای دومین بار پیاپی از سمت خود اخراج شد و از آن موقع تا کنون نیز سرمربی هیچ تیمی نبوده است.


 





:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : پنج شنبه 25 تير 1394
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی